Отидете към основна версия

978 1

Рецепта на деня: Агнешки шишчета

  • агнешко месо-
  • шишчета-
  • на скара-
  • великден

Празнично ястие за Великденската трапеза

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1/3 чаша зехтин 1 и ½ супени лъжици пресен лимонов сок 1 и ½ супени лъжици червен винен оцет 1 и ½ супени лъжици пресен риган, нарязан 2 скилидки чесън, пресован ½ чаена лъжица сол ¼ чаена лъжица черен пипер 1 кг агнешко филе без кост на кубчета

Начин на приготвяне:

Смесете зехтина, лимоновия сок, оцета, ригана, чесъна, солта и пипера в купа. Разбъркайте много добре маринатата. Натопете нарязаното агнешко в маринатата и разбъркайте, за да полепне добре навсякъде. Покрийте с фолио и приберете в хладилника за 4 часа или за през нощта.

Загрейте скарата на средна към висока температура. Намажете с малко мазнина. Нанижете кубчетата месо на шишчета. Поставете ги на скарата, като печете по 10-12 минути от всяка страна. Поливайте от време на време с останалата марината, докато шишчетата се пекат, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини