Отидете към основна версия

3 695 3

Рецепта на деня: Хляб от червена леща

  • хляб-
  • червена леща-
  • какво да сготвя

Нещо нестандартно

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

червена леща - 2 ч.ч. кисело мляко - 1 ч.ч. яйца - 3 яйца зехтин - 1/2 ч.ч. сирене - 2 с.л. (аз сложих краве сирене) бакпулвер - 10 г сол - 1 щипка

За намазване:

зехтин - 2 с.л.

чесън - 2 - 3 скилидки

За посипване:

микс от семена - 3 с.л. магданоз

Начин на приготвяне:

Червената леща се залива с вряла вода за една нощ.

На следващия ден лещата се прецежда и се смесва с всички изброени продукти, пасира се с блендер или чопър до хомогенност и сместа се изсипва в тавичка с диаметър 28 см, покрита с хартия за печене.

Отгоре се слагат сиренето и семената.

Хлябът се пече на 180 градуса за 25-30 минути. След като е готов, се намазва още горещ със сместа от зехтина, счукания чесън и магданоз.

Изчаква се да изстине преди да се нареже, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.

Свързани новини