Отидете към основна версия

2 143 1

Рецепта на деня: Кладкака - шведска шоколадова торта

  • кладкака-
  • шведска кухня-
  • торта-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Името произлиза от шведската дума "kladdig", което означава "лепкав" или "разхвърлян"

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

½ чаша масло + допълнително за намазване 1 чаша брашно 1 и ½ чаши захар 1 супена лъжица ванилов екстракт 6 супени лъжици какао 2 големи яйца, разбити 1/8 супена лъжица сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 170-180 градуса. Разтопете маслото. Намажете кръгла форма за печене с малко масло. Покрийте с хартия. Поръсете хартията с малко какао. Оставете настрана.

Пресейте брашното, какаото, солта, докато се смесят добре. Излейте пресятата смес от сухи съставки в разтопеното масло. Разбъркайте. Добавете разбърканите яйца и ванилията. Разбъркайте добре тестото и го излейте в подготвената тава. Печете за 25-30 минути или докато отгоре се образува коричка, а отвътре сладкишът остане леко лепкав.

Извадете от фурната. Сложете формата да изстине върху решетка. След това извадете тортата и я поръсете с пудра захар или още какао за украса. Нарежете на триъгълници и сервирайте, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини