Отидете към основна версия

60 009 135

Съпругата на премиера при папата с рокля от разпродажба

  • кирил петков-
  • съпруга-
  • облекло-
  • рокля-
  • папата

Облеклото на премиершата предизвика бурни дебати из обществото

Снимкa: БГНЕС

Рокля от разпродажба облече за официалната визита на съпруга си в Рим премиершата Линда Петкова, видя "Уикенд". Скандализирала цялата нация с прекомерното си неглиже във Вечния град преди аудиенцията при папа Франциск, половинката на премиера Кирил Петков се оказа облечена от намаленията и подобно на съпруга си с протрити и вече износени обувки.

Роклята, с която Линда пътува в правителствения самолет, а след това бе посрещната заедно с българската делегация в Рим и впоследствие не смени, преди да се поклони пред паметника на капитан Петко Войвода, обиколи половината град, преди съпругата на премиера да се усети, че трябва да се преоблече. Тоалетът ѝ ce оказа закупен от обикновена разпродажба на дрехи в интернет, като роклята, подходяща за разходка в парка, а не за официално посещение на държавна делегация, струва 119 лева с намалението. Предишната ѝ цена, преди Петкова да я избере като тоалет за визитата в Рим, е била около 170 лева.

За да спести от обувки, съпругата на премиера предпочела да не инвестира в нов чифт, а да носи същите цвички, с които бе забелязана в катедралата в София навръх Великден. Облеклото на премиершата предизвика бурни дебати из обществото, като за поре ден път раздели нацията на полюси - половината подкрепяше Петкова като земна и работлива майка на три деца, а другата - че не е и чувала какво е протокол. Всъщност източници на „Уикенд" довериха, че Линда в последния момент е станала част от официалната делегация по посещението на българска та страна в Рим и Ватикана. Групата, ръководена от министър-председателя Кирил Петков, пристигна в Рим, беше на двудневно посещение по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и по традиция, и имаше уговорена аудиенция с Негово Светейшество папа Франциск.

Вместо Линда, на четири очи със Светия отец е трябвало да бъде вицепремиерът Асен Василев, но Петков наложил присъствието на половинката си, този път, спазила безукорно протокола за дами при аудиенция с папат - изцяло черна рокля със затворено деколте и ръкави, обувки и чорапи в същия цвят и черен шал за главата. По правило държавниците у нас нямат ангажимент да бъдат придружавани от половинките си при визита от такъв ранг при Негово Светейшество, а това е напълно личен избор на политиците. Така бившият премиер Бойко Борисов, експрезидентът Росен Плевнелиев и бившите първи дами на парламента Цвета Караянчева и Цецка Цачева не заведоха половинките си да видят папата и Рим. Борисов нямаше жена до себе си, а Плевнелиев, въпреки че юридически бе женен, пак си бе свободен електрон. Цачева и Караянчева пък имаха достатъчно приличие, за да не вземат съпрузите си със себе си в правителствения самолет, въпреки че Цачева е рожденичка навръх 24 май и заради аудиенцията при папа Бенедикт XVI през 2011 г., празнува сама в самолета за София, а не в Рим с половинката си.

Подобни примери обаче не спрели премиера Кирил Петков и жена му, които ca първата премиерска двойка, която вижда Светия отец в комплект - B зората на демокрацията това на правиха само президентът Петър Стоянов и съпругата Фани, а му Антонина, които дори бяха с дъщеря си след него и наследникът му Георги Първанов не устоя на изкушението и заведе Зорка в Рим. Държавният глава Румен Радев също бе с половинката си Десислава на среща при Негово Светейшество. Това обаче не обезоръжило Линда, която въпреки че е съпруга на премиер и по протокол няма работа в държавни делегации, се примолила на съпруга си да бъде включена.

„Аз всъщност съм католичка, а срещата с Негово Светейшество за мен бе най-високата чест! Той е така мил, мъдър скромен! Наистина бих описала това като незабравим момент", развълнувано разказа съпругата на Петков след аудиенцията. И малцина знаят, че премиерът Петков и половинката му имат само граждански брак, и то във Ванкувър, тъй като тя наистина е католичка, а той е православен християнин. Затова и фамилията не е бракосъчетана в църква дори и след преместването си в България. Католичка или не, Петкова изиграла гаден номер на близкия съратник на семейството Асен Василев, който заради нейното включване в делегацията нямало как да участва в срещата на "четири очи" с папата и вместо него в кабинета на Светия отец влязла сладкарката.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 136 гласа.

Свързани новини