Отидете към основна версия

1 514 3

Рецепта на деня: Шаран със сливи

  • шаран-
  • риба-
  • сливи-
  • какво да сготвя

Поднесете с чаша бяло вино

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 глави кромид лук

2 с. лъжици брашно

1ч.л. галета

1 шаран (около 1 кг и 500 г)

20 сушени сини сливи без костилки

100 мл олио

150 мл сухо бяло вино

Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на филийки, поръсете го със сол и черен пипер, разбъркайте и оставете да омекне.

Смесете брашното и галетата и оваляйте в тях почистения шаран. Напълнете кухината с една трета от омекналия лук. Направете напречни прорези отгоре на рибата.

В намазнена тавичка разстелете останалия лук. Отгоре поставете шарана, а около и върху него – нарязаните на половинки или четвъртинки сливи.

Залейте с олиото и зехтина и печете в загрята до 220 градуса фурна. Ако рибата почне да прегаря отгоре, покрийте тавата с алуминиево фолио.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини