Отидете към основна версия

3 526 29

Христофор Колумб е бил испански пират от келтско-еврейски произход?

  • христофор колумб-
  • колумб-
  • откривател-
  • кражба на самоличност-
  • евреин

Съществуват подозрения, че Колумб всъщност е бил евреин, които откраднал чужда самоличност заради преследвания

Снимка: Shutterstock

Пътешественикът Христофор Колумб, за когото всички знаем, че е открил Америка, може да е бил съвсем различен човек от този, за който го смятаме, пише vesti.bg.

Колумб безспорно е бил интригуваща личност и колкото повече научаваме за живота му, толкова по-невероятен започва да ни изглежда.

Човекът, който отплавал през 1492 г. за Новия свят бил мистик, авантюрист, утопичен идеалист и човек с голяма смелост и визия.

Дали Колумб е бил келтско-еврейски агент на тамплиерите обаче? Бил ли е пират, преди да заработи за испанската корона?

Откраднал ли е самоличността на италиански търговец на вълна, за да скрие истинската си самоличност? Дали е бил червенокос еврейски морски капитан, който е бил в Исландия? Дали някои от португалския му екипаж са прекосили Атлантическия океан преди това?

Това са въпроси, които се пораждат при навлизане в дълбочина в анализа за живота му.

Възможно ли е Колумб отлично да е знаел, че ще достигне до Новия свят, като прекоси Атлантическия океан, вместо да преговаря за нов маршрут до Китай, каквато е била примамливата цел, която е дал на испанското кралско семейство за пътуването си?

Погрешната самоличност на Христофор Колумб

Въпреки популярната представа за личността на Колумб, има много доказателства, че той всъщност не е бил италианец, а испанец, който е приел самоличността на млад италиански търговец на вълна. Смята се, че той някога го е срещнал, а след това търговецът е загинал в морето, което довело до възможността за кражба на личността му.

По стечение на обстоятелствата младият италиански търговец на вълна от Генуа е носил същото име като него (поне в превод).

По някои данни Кристобал Колон, известен като Колумб, е бил испански евреин, живял по времето, когато неговата религиозна група е била преследвана. По тази причина той решава да скрие самоличността си.

Освен това той е притежавал няколко карти, които са показвали бреговете и островите на Северна и Южна Америка.

Дали това е истина обаче остава мистерия и до днес.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 15 гласа.

Свързани новини