Отидете към основна версия

9 713 8

Защо трябва да белите кората на краставиците

  • краставици-
  • кора-
  • нитрати-
  • белене

Според експерт в кората се натрупват нитрати и химикали, които са използвани за тор

Снимка: Shutterstock

През лятото по магазините и пазарите могат да се намерят различни сезонни зеленчуци. Те имат много ползи за здравето. Краставиците са едни от най-разпространените зеленчуци. Те съдържат различни минерали – както полезни, така и вредни. Ето защо диетологът Анжелика Дювал съветва да отстраните кората от тях преди употреба, предаде dariknews.bg.

Според експерта в кората се натрупват нитрати и химикали, които са използвани за тор. Веднъж попаднали в човешкото тяло, те могат да доведат до здравословни проблеми. Затова трябва да ползваме необелени краставици само, ако сме сигурни, че са произведени от доверен и познат източник или от „градинката на баба“.

Солените краставици са безопасни. Но трябва да ги ядете умерено. Вечер е по-добре да ги избягвате, защото солта задържа вода в тялото, което може да доведе до повишено налягане и подуване.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.

Свързани новини