През лятото по магазините и пазарите могат да се намерят различни сезонни зеленчуци. Те имат много ползи за здравето. Краставиците са едни от най-разпространените зеленчуци. Те съдържат различни минерали – както полезни, така и вредни. Ето защо диетологът Анжелика Дювал съветва да отстраните кората от тях преди употреба, предаде dariknews.bg.
Според експерта в кората се натрупват нитрати и химикали, които са използвани за тор. Веднъж попаднали в човешкото тяло, те могат да доведат до здравословни проблеми. Затова трябва да ползваме необелени краставици само, ако сме сигурни, че са произведени от доверен и познат източник или от „градинката на баба“.
Солените краставици са безопасни. Но трябва да ги ядете умерено. Вечер е по-добре да ги избягвате, защото солта задържа вода в тялото, което може да доведе до повишено налягане и подуване.
12 Юли, 2022 16:45 9 662 8
Защо трябва да белите кората на краставиците
Според експерт в кората се натрупват нитрати и химикали, които са използвани за тор
Снимка: Shutterstock
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Багира
16:53 12.07.2022
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Питане
Коментиран от #6, #7
17:07 12.07.2022
4 Химикали и нитрати
17:27 12.07.2022
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Знаещ
До коментар #3 от "Питане":
Работи се по въпроса. Очакваме инструкции от Брюксел.17:38 12.07.2022
7 един от стадото
До коментар #3 от "Питане":
нищо не е ясно за краставците. Кривите попадат ли в закона на забранените вещества18:08 12.07.2022
8 Кольо
11:33 31.08.2022