Отидете към основна версия

1 801 13

Нидерландия и Белгия изместиха Великобритания в предпочитанията на българите за обучение в чужбина

  • кариера-
  • обучение-
  • студенти в чужбина

Университетските такси на Острова станаха непосилни за средностатистическия българин, но в последните години се налагат доста добри алтернативи с програми на английски език

Снимкa: Shutterstock

Нидерландия е една от страните, в които университетите реагираха много бързо в променилата се след Брекзит обстановка и въведоха програми на английски език. Страната предлага добри програми и условия за обучение, но ресурсите ѝ по отношение на студентското настаняването са ограничение и понякога това създава проблеми, допълва Ели Тончева, управител на консултантска агенция Едланта.

Като друга алтернатива на Великобритания се налага Белгия. Страната е доста сходна с Нидерландия, но учебните такси са значително по-ниски. Предлагат се атрактивни специалности изцяло на английски език, като Гейм дизайн, Креативен мениджмънт, Киберсигурност, които стават все по-популярни сред българските кандидат-студенти.

Германия и Австрия са традиционно привлекателни дестинации. Тези две страни предлагат все повече програми и на английски език, както за бакалаври, така и за магистри. Италия също привлича доста кандидати, особено в сферата на архитектурата и дизайна.

През последните години се забелязва засилен и устойчив интерес към Япония, заради популярната култура аниме и компютърни игри, които са особено популярни сред младите. Освен че е много интересна страна от гледна точка на култура и история, Япония се слави със силно развитата си индустрия: машиностроене, автомобилостроене и химическа индустрия, високи технологии. Един от най-атрактивните университети в Япония е Kyoto University of Applied Sciences, който предлага обучение изцяло на английски език и мултидисциплинарна програма в сферата на инженерните науки.

Днес, 1 октомври, можете да посетите изложение Образование за успешна кариера в х-л “Интерконтинентал”, София от 11:00 до 17:00 ч.

На изложението ще бъдат представени университети от Австрия, Белгия, Гърция, Испания, Италия, Нидерландия, Япония и България. Богата програма от презентации и безплатни консултации с експерти са акцент на събитието.

Всички, които не могат да присъстват физически на изложението, ще имат възможност чрез стрийминг да проследят презентациите на живо, е реално време.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини