Last news in Fakti

1 Октомври, 2022 07:36 1 792 13

Нидерландия и Белгия изместиха Великобритания в предпочитанията на българите за обучение в чужбина

  • кариера-
  • обучение-
  • студенти в чужбина

Университетските такси на Острова станаха непосилни за средностатистическия българин, но в последните години се налагат доста добри алтернативи с програми на английски език

Нидерландия и Белгия изместиха Великобритания в предпочитанията на българите за обучение в чужбина - 1
Снимкa: Shutterstock

Нидерландия е една от страните, в които университетите реагираха много бързо в променилата се след Брекзит обстановка и въведоха програми на английски език. Страната предлага добри програми и условия за обучение, но ресурсите ѝ по отношение на студентското настаняването са ограничение и понякога това създава проблеми, допълва Ели Тончева, управител на консултантска агенция Едланта.

Като друга алтернатива на Великобритания се налага Белгия. Страната е доста сходна с Нидерландия, но учебните такси са значително по-ниски. Предлагат се атрактивни специалности изцяло на английски език, като Гейм дизайн, Креативен мениджмънт, Киберсигурност, които стават все по-популярни сред българските кандидат-студенти.

Германия и Австрия са традиционно привлекателни дестинации. Тези две страни предлагат все повече програми и на английски език, както за бакалаври, така и за магистри. Италия също привлича доста кандидати, особено в сферата на архитектурата и дизайна.

През последните години се забелязва засилен и устойчив интерес към Япония, заради популярната култура аниме и компютърни игри, които са особено популярни сред младите. Освен че е много интересна страна от гледна точка на култура и история, Япония се слави със силно развитата си индустрия: машиностроене, автомобилостроене и химическа индустрия, високи технологии. Един от най-атрактивните университети в Япония е Kyoto University of Applied Sciences, който предлага обучение изцяло на английски език и мултидисциплинарна програма в сферата на инженерните науки.

Днес, 1 октомври, можете да посетите изложение Образование за успешна кариера в х-л “Интерконтинентал”, София от 11:00 до 17:00 ч.

На изложението ще бъдат представени университети от Австрия, Белгия, Гърция, Испания, Италия, Нидерландия, Япония и България. Богата програма от презентации и безплатни консултации с експерти са акцент на събитието.

Всички, които не могат да присъстват физически на изложението, ще имат възможност чрез стрийминг да проследят презентациите на живо, е реално време.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    0 4 Отговор
    Българина търси евтинкото
  • 2 Аха

    9 7 Отговор
    А аз мислех че е Русия! А то пак западна Европа.

    Коментиран от #7

  • 3 Нннб

    7 5 Отговор
    Нидерландия е център на хашиша а пък Белгия е негрилник. Много хубави десетинации си е харесала бг младеж.
  • 4 Хитпан

    6 3 Отговор
    Да шмъркат и пушат на воля в най- безмислените вузове в света в контрита фулл оф бели и качествени хора.
  • 5 Те на Острова ни искат

    5 0 Отговор
    прости и имат нужда само от издръжливост на копитата. А и обожават, когато не си отваряме много устата.
  • 6 Белгия???

    0 3 Отговор
    Уот да ф..
  • 7 Ами в

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аха":

    Русия няма университет във всяка паланка и образованието е на ниво , а ганьовската младеж търси на хляба мекото и на работата лекото. Нооооо,чуждопоклониците си падат по ПУЦ Харвард.

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Холандия

    3 1 Отговор
    Отдавна, защото е,, по безплатно,, обучението, Австрия като едно добро обучение в добра и чиста европейска държава, Германия., много парички, с една дума, навсякъде трябват истински пари, не,, виртуални,, разбра ли,, дърта съсетке,, или който използва,, чужди блага,, му е,, широко навсякъде,,...!
  • 9 Аха

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ами в":

    Предполагам твоите деца се учат в Русия и стават умни!

    Коментиран от #12

  • 10 Наблюдател

    3 3 Отговор
    Мулти култи обучение. Дано не прихванат и от феминизма на нидерландия и мекокитковщината на белгия. Най-вече ще ги научат как да смучат от колонизирани абборигени
  • 11 Бай Цървул и той да се обади

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ами в":

    То тоалетни няма,та университети…само в Москвето и Петербург….ушанки като теб не се нуждаят от образование
  • 12 Моите деца завършиха СУ преди 22 години

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Аха":

    Преди всички вкупом там да станат професори придобива знания ,които им позволиха да се реализират успешно при това много.И да уточня ние родителите нито бяхме богати ,нито комунисти.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.