Необходими продукти:
пилешки бутчета - 8 бр. или 500 г филе краве масло - 70 г лук 1 глава кромид брашно - 2 с.л. сметана - 500 мл готварска течна кашкавал - 200 г сол черен пипер - на вкус манатарки - 10 броя гъбиНачин на приготвяне:
Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се нареждат в подходящ съд за печене. В друг съд сгорещяваме маслото, в което леко се запържва лукът и брашното, добавят се и гъбите, за да поомекнат.
Прибавя се кашкавалът, подправките и сметаната. Бъркаме непрекъснато, след като заври сместа се сваля от огъня и с нея обилно се обливат бутчетата в тавата. Запичаме в загрята фурна за 25-30 минути, докато сосът леко се посгъсти.
При сервиране на пилешките бутчета със сметана и манатарки по-желание се поръсва със ситно нарязан магданоз, пише flagman.bg.