Отидете към основна версия

5 304 15

Транссексуална бизнесдама купи конкурса "Мис Вселена" (СНИМКИ)

  • магнат-
  • тайланд-
  • транссексуална-
  • мис вселена-
  • конкурс

Конкурсът дълги години бе собственост на Доналд Тръмп

Снимка: Instagram

Анна Джакапонг Джакраджутатип е транссексуална жена, тайландски медиен магнат и новият собственик на компанията, която организира конкурса за красота "Мис Вселена". Би Би Си съобщава, че сделката е за 20 млн. долара.

Джакраджутатип е шеф на JKN Global Group, която продуцира телевизионни предавания в Тайланд. Участвала е в тайландските версии на популярните риалити предавания Project Runway и Shark Tank, допълва NOVA.

Анна открито разказва за преживяванията си като транссексуална. В изявлението си тя посочва, че "Мис Вселена" е "силно, стратегическо допълнение" към портфолиото на компанията ѝ. Тя добавя: "Стремим се не само да продължим нейното наследство, като предоставим платформа на вдъхновяващи личности от различни среди, култури и традиции, но и да развием марката за следващото поколение".

Анна Джакапонг Джакраджутатип придобива организацията в момент, когато конкурсът се стреми да бъде по-приобщаващ. Организаторите съобщиха, че от следващата година омъжени жени и майки ще могат да се състезават за титлата, досега това не беше възможно. Конкурсът се провежда ежегодно от 71 години и се излъчва в повече от 160 държави.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.

Свързани новини