Отидете към основна версия

2 376 1

Рецепта на деня: Картофена супа с праз лук

  • картофи-
  • праз лук-
  • супа-
  • какво да сготвя-
  • пасиране

Лека и ароматна

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

Праз - три стръка

Пет картофа със средна големина

Два моркова

Чаена лъжичка и половина прясно мляко

Петдесет грама масло

Жълтъците от две яйца

Сол и черен пипер на вкус

Изстискан сок от половин лимон

Начин на приготвяне:

Нарежете праза, картофите и морковите, и ги сложете да се варят заедно в тенджера. Сипете им около 5 чаши вода. Трябва да се варят докато омекнат хубаво. След това ги прецедете и пасирайте добре. Не изхвърляйте бульона.

Върнете пасираните зеленчуци обратно, добавете прясното мляко и маслото и продължете да ги варите за десетина минути. Свалете тенджерата от котлона и подправете с жълтъците, които предварително сте разбили с лимоновия сок. При сервиране сложете сол и черен пипер на вкус.

Начинът на приготвяне на супата е различен от традиционната крем супа и има интересен вкус, който ще ви хареса, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини