Необходими продукти:
• скилидки чесън - 5 бр; • краве сирене - 30 г; • кашкавал - 30 г настърган; • кисело мляко - 3 с.л.; • сварено яйце - 1 бр.; • къри - 1 к.л.; • магданоз - 5 стръка; • копър - 5 стръка; • черен пипер; • маслини; • червена чушка.Начин на приготвяне:
Яйцето се сварява и след това се настъргва в купа. Към него се прибавя настърган кашкавал, натрошено сирене и скилидките чесън.
Подправките, заедно с кърито и черния пипер, също се добавят в купата при останалите продукти.
Най-накрая се добавя киселото мляко, разбърква се добре и се опитва на вкус. При необходимост се подправя с хималайска сол. Разядката е изключително подходяща за студените дни. Може да я гарнирате с маслини, червена чушка и чаша червено вино, пише Actualno.com.