Необходими продукти:
камби - 1 кг карфиол - 1 глава целина - 1 връзка листата моркови - 1 кг зеле - 1 глава (по желание)За маринатата:
оцет - до оребрението на буркана мед - 4 с.л. сол - 4 с.л. захар - 12 - 13 с.л. аспирин - 4 брояНачин на приготвяне:
Дозата е за 1 буркан от 3 литра. Зеленчуците са с примерна доза, не може да се определи колко точно е количеството им.
В 3-литров (голям буркан за туршия) се слагат: оцет до оребрението на буркана, аспирина, солта, захарта и медът.
Реди се, камби, карфиол, моркови, целина, зеле, и така до напълване на буркана, като продуктите се притискат плътно.
Налива се вода догоре на буркана. Затваря се с капачка и бурканът се обръща надолу с капачката за 12 часа.
5-6 дни бурканът се обръща нагоре и надолу с капачката, до разтваряне на маринатата. Туршията е трайна дори и по-дълго време да стои отворена, пише gotvach.bg.