Необходими продукти:
- камби - 1 кг
- карфиол - 1 глава
- целина - 1 връзка листата
- моркови - 1 кг
- зеле - 1 глава (по желание)
За маринатата:
- оцет - до оребрението на буркана
- мед - 4 с.л.
- сол - 4 с.л.
- захар - 12 - 13 с.л.
- аспирин - 4 броя
Начин на приготвяне:
Дозата е за 1 буркан от 3 литра. Зеленчуците са с примерна доза, не може да се определи колко точно е количеството им.
В 3-литров (голям буркан за туршия) се слагат: оцет до оребрението на буркана, аспирина, солта, захарта и медът.
Реди се, камби, карфиол, моркови, целина, зеле, и така до напълване на буркана, като продуктите се притискат плътно.
Налива се вода догоре на буркана. Затваря се с капачка и бурканът се обръща надолу с капачката за 12 часа.
5-6 дни бурканът се обръща нагоре и надолу с капачката, до разтваряне на маринатата. Туршията е трайна дори и по-дълго време да стои отворена, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Туршия
Коментиран от #4
10:46 08.11.2022
2 Никол
11:38 08.11.2022
3 Яяяяяя
13:22 08.11.2022
4 Светлина
До коментар #1 от "Туршия":
Просто слагате една чаена чаша оцет това е между 200 и 300 милилитра е това, което няма кой знае какво значение за такъв голям буркан, едно към кесим както казват старите хора!00:44 09.11.2022