Необходими продукти:
стар хляб - 600 г 1/2 глава лук магданоз чубрица черен пипер червен пипер - 1 ч.л. яйца - 1 бр. кимионЗа плънката:
сварени моркови кисели краставички картофи - варени или печени 1/2 глава лук за карамелизиранеНачин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е накисване на хляба в хладка вода за няколко минути. След като вече е поел течността и е омекнал, го изстисквате и слагате в купа. Нарязвате лука, добавяте и него при хляба, следват подправките и яйцето. Започвате да месите и като се смеси добре всичко, оставяте сместа за половин час на хладно да се овкуси добре.
След това намазвате овална форма от йена глас с олио и в нея слагате половината смес. Подреждате плънката на три реда в средата на соленото руло. Отгоре покривате с останалата част от сместа. Оформяте с ръце.
Накрая поръсвате с лук и олио и печете на 200 °C до готовност, пише flagman.bg. Поднасяте със свежа салата.