Отидете към основна версия

2 175 3

Рецепта на деня: Постно зеле в гювеч

  • постно-
  • зеле-
  • гювеч-
  • какво да сготвя

Когато се налага всеки ден да измисляме нещо ново и различно, често забравяме и най-лесните и банални рецепти

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 1/2 кг прясно зеле 2 домата 1 супена лъжица червен пипер 1/2 кафена чаша олио 4 броя дафинов лист 4 броя бахар

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за постно зеле в гювеч е подготовката на зелето. Отстранявате наранените листа на зелката. Нарязвате зелката на тънки ивици. Слагате нарязаното зеле в гювеча, поръсвате със сол и го намачквате добре. Добавяте обелените и нарязани на дребно домати/доматено пюре, дафиновия лист, бахара и разбърквате. Слагате олиото и червения пипер, и отново разбърквате.

Не е необходимо да добавяте вода. Задължително слагате гювеча в студена фурна!!! Ако сложите студения гювеч в предварително загрята фурна, то той ще се пукне! След като сте сложили гювеча със зелето във фурната я включвате на 200 градуса и забравяте за гювеча за около час. След един час го вадите от фурната и разбърквате зелето, след което го връщате във фурната за още 5 минути. След като минат и тези 5 минути зелето е готов и може да бъде сервирано, пише БЛИЦ.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.

Свързани новини