Отидете към основна версия

12 595 12

Режисьорът на "Титаник" разкри защо Джак не се е качил при Роуз да спаси и себе си

  • титаник-
  • джеймс камерън-
  • леонардо ди каприо-
  • кейт уинслет

Джеймс Камерън разкри, че е направил научен анализ и е стигнал до прозрението, че там може да оцелее само един човек

Всеки зрител на култовия филм "Титаник" със сигурност поне веднъж се е чудил защо главният герой Джак (Леонардо ди Каприо) не се качи на импровизирания сал до Роуз (Кейт Уинслет) и така не спаси живота си. Но мистерията изглежда решена веднъж завинаги, пише БЛИЦ.

Режисьорът на филма Джеймс Камерън разкри, че е направил научен анализ и е стигнал до прозрението, че там може да оцелее само един човек.

„Направихме научно изследване, за да спрем цялото това нещо веднъж завинаги. „Направихме задълбочен съдебномедицински анализ с експерт по хипотермия, който пресъздаде сала от филма“, разкри Камерън.

Той допълнително изясни подробностите от анализа.

„Взехме двама каскадьори със същото телесно тегло като Кейт и Лео. Сложихме ги в ледена вода със сензори навсякъде около тях, както и вътре, и тествахме дали могат да оцелеят, използвайки различни методи. Отговорът беше, че няма начин и двамата да останат живи. Само един човек можеше да излезе жив“, обяснява режисьорът и след това продължава:

„Джак щеше да умре. Те са като Ромео и Жулиета. Това е филм за любовта, саможертвата и смъртта. Любовта се измерва с жертва... Може би след 25 години вече няма да се налага да се занимавам с това”, каза Камерън.

Той също така обяви, че след анализа ще направи нещо "специално", което ще бъде показано през февруари, когато 4K реставрацията на "Титаник" съвпада с тази, която трябва да бъде показана по кината през 2023 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.

Свързани новини