Отидете към основна версия

5 090 5

Рецепта на деня: Пребранац - боб по сръбски

  • боб-
  • сръбска кухня-
  • какво да сготвя

Печен гювеч от боб с лук и подправки

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г бял боб 500 г лук 30 г масло 1 с.л. сладък червен пипер 1 - 2 бр. дафинов лист черен пипер сол

Начин на приготвяне:

Сварете боба с малко сол, дафиновите листа и черен пипер, като предварително сте го накиснали във вода за 1 нощ преди момента на готвене. Отцедете омекналия боб, като запазите 14 с.л. от водата.

Скълцайте ситно лука и го запържете в маслото, докато стане прозрачен. Добавете бобената вода, разбъркайте за кратко и овкусете със сол, червен пипер и млян черен пипер. Добавете сварения боб.

Прехвърлете сместа в няколко гювечета или в по-голам глинен съд. Сложете да се изпече в предварително загрята фурна на 200 ° C за около 45 минути, пише ezine.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.

Свързани новини