Необходими продукти:
заек - 1 бр., нарязан на порции лук - 1 бр. чесън - 1 глава моркови - 1 бр. гъби - 200 г дафинов лист - 1 бр. черен пипер - 6 - 7 зърна бахар - 5 - 6 зърна бяло вино - 1/2 ч.ч. вода - 1 ч.ч.За маринатата:
олио - 1 к.ч. червен пипер - 1 с.л. черен пипер - 1 ч.л. , смлян чубрица - 1 ч.л. (ситно смляна) сол - на вкусНачин на приготвяне:
В тавата, в която ще печем заека, слагаме олиото, черния и червен пипер, чубрицата и солта и объркваме добре.
В тази марината хубаво овалваме порциите заешко. След това добавяме нарязания лук, моркова на кръгчета, чесъна (цял или на скилидки), дафинов лист, бахар и черен пипер на зърна. Ако имаме гъби под ръка, слагаме и от тях.
Внимателно наливаме в тавата водата и бялото вино и леко я разклащаме, за да се наместят всички съставки.
Покриваме с фолио и печем на 180 градуса около 1.5-2 часа. След което махаме фолиото, обливаме порциите със соса и печем още около 30 минути, до получаването на златист загар на ястието, пише gotvach.bg.