Необходими продукти:
- заек - 1 бр., нарязан на порции
- лук - 1 бр.
- чесън - 1 глава
- моркови - 1 бр.
- гъби - 200 г
- дафинов лист - 1 бр.
- черен пипер - 6 - 7 зърна
- бахар - 5 - 6 зърна
- бяло вино - 1/2 ч.ч.
- вода - 1 ч.ч.
За маринатата:
- олио - 1 к.ч.
- червен пипер - 1 с.л.
- черен пипер - 1 ч.л. , смлян
- чубрица - 1 ч.л. (ситно смляна)
- сол - на вкус
Начин на приготвяне:
В тавата, в която ще печем заека, слагаме олиото, черния и червен пипер, чубрицата и солта и объркваме добре.
В тази марината хубаво овалваме порциите заешко. След това добавяме нарязания лук, моркова на кръгчета, чесъна (цял или на скилидки), дафинов лист, бахар и черен пипер на зърна. Ако имаме гъби под ръка, слагаме и от тях.
Внимателно наливаме в тавата водата и бялото вино и леко я разклащаме, за да се наместят всички съставки.
Покриваме с фолио и печем на 180 градуса около 1.5-2 часа. След което махаме фолиото, обливаме порциите със соса и печем още около 30 минути, до получаването на златист загар на ястието, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Бойко Разбойко
Коментиран от #3
10:07 03.01.2023
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Ти си
До коментар #1 от "Бойко Разбойко":
Мизерниците ядат заешко а гъзарите похапват циганска баница - при тия цени на олиото ......11:25 03.01.2023