Отидете към основна версия

5 069 31

Гала разкри как поддържа младежкия си вид през зимата

  • гала-
  • на кафе-
  • против бръчки-
  • козметика-
  • през зимата

„Студът е най-вредното нещо за кожата след слънцето.", твърди водещата на "На кафе"

Тв водещата Гала на 55 години няма нито една бръчка по лицето си, без да е прибягвала до пластични операции и инжекции с филъри. Звездата от години има интерес към козметиката и се е превърнала в същинско гуру на тема красота, като преди няколко години дори създаде своя линия с разкрасителни продукти. Пред последователите си в социалните мрежи Гала редовно изнася кратки лекции на тема как да борим бръчките и да съхраним младостта, като преди дни сподели и своите хитрости, които прилага през зимния сезон, пише вестник "Ретро".

„Студът е най-вредното нещо за кожата след слънцето. Свиват се кръвоносните съдове, вятърът я изсушава, затова грижата трябва да е много особена през това време на годината“, казва водещата на „На кафе“. Тя сподели и хитър трик, който прилага задължително през студените месеци и гарантирано води до изпъване на бръчките и свежест на кожата. „Едно от важните неща е да съкратите колкото може повече измиването на лицето и тялото. Ако дневният ви душ ви отнема 15-20 минути, сега го съкратете на повече от половината. Вземайте си т. нар. „бърз душ“ с вода и много щадящ измивен продукт“, споделя Гала.

„Когато излизате навън, трябва да имате пълна гама грижа за кожата. Към дневния си крем добавете няколко капки масло, например бадемово. Правете го сутрин. Нанесете на лицето и си дайте малко време да поеме“, препоръчва още тв звездата. Тя зове и да внимаваме с храните, които приемаме, защото имат пряко влияние върху вида на кожата ни.

„Не преяждайте. В студените месеци на всички ни се дояждат топли тестени изделия или малко повече сладко, но това би довело до запушване на порите, отпускане на кожата и избиване на пъпки. Обратното също е вредно – прекалено недостатъчен прием на храна. Ако не приемате достатъчно полезни хранителни вещества и пазите стриктни диети, кожата ви ще повехне и ще стане по-бледа“, обяснява Гала. Тя съветва да не нарушаваме и вечерния си сън. „Липсата на добър сън ще доведе до подпухване на зоната около очите, тъмни кръгове и сивкав цвят на кожата на лицето. Какво през зимните месеци може да наруши съня ни? През зимата сме по-склонни да затопляме прекалено помещенията, в които спим. Най-добрата температура за сън е между 16 и 19 градуса“, казва телевизионерката. Според нея, ако спим на хладно, съхраняваме красотата си за по-дълго време.

„Студът може да се отрази неблагоприятно на кожата. За да избегнете сухата, лющеща се кожа, използвайте овлажнител за въздух, за да поддържате в дома си подходящо ниво на влажност. Ако не искате да инвестирате в скъпа машина, опитайте да поставите купички с вода в дома си – тя ще овлажни въздуха по същия начин. Ако не желаете да използвате овлажнител или купички с вода, опитайте да затоплите кърпа и да я увиете около лицето си за десет минути преди лягане. Това ще помогне за предотвратяване на напукването и раздразнението, причинени от студения зимен вятър“, допълва Гала.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.

Свързани новини