Отидете към основна версия

4 012 29

Максим Генчев прощава на Карбовски, събира пари за нов филм

  • максим генчев-
  • мартин карбовски-
  • нов филм

"Всеки лев е лъв!", допълва Генчев и добавя банкова сметка и всякакви други необходими данни за дарения

Режисьорът Максим Генчев публикува в социалните мрежи призив за набиране на средства за следващия му исторически филм. Призивът започва със следния коментар: "Прощавам на Карбовски, че ме направи известен. Пет дни жълта България гори и не догаря... ще сипя стиска барут."

"Всеки лев е лъв!", допълва Генчев и добавя банкова сметка и всякакви други необходими данни за дарения. Филмът е с работно заглавие "Караджата" и, логично, ще бъде за Стефан Караджа.

След множеството негативни коментари, породени от излъчването на филма "Ботев" по БНТ1, Генчев се закани, че повече няма да взима държавни пари за творчеството си. Следователно дарителската кампания не е никак изненадващ ход. Реакциите и големият обществен отзвук след филма за Христо Ботев доведоха и до изслушване на директора на БНТ1 Емил Кошлуков в комисията по Култура. А излязлата информация, че дъщерята на президента Румен Радев - Дарина Радева, ще се снима в друго заглавие на Генчев също отприщи вълна от мнения. Ще следим как върви дарителската кампания и дали действително Генчев няма да разчита на държавна подкрепа, както се закани, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 27 гласа.

Свързани новини