Отидете към основна версия

13 322 4

Рецепта на деня: Лесна орехова торта

  • орехова-
  • торта-
  • десерт-
  • крем-
  • какво да сготвя

Класика в домашните десерти

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

блатове за торта – 3 бр. прясно мляко – 1 л захар – 200 г орехи – 300 г нишесте – 1 опаковка ванилия

Начин на приготвяне:

Сложете ринга на форма за торта върху поднос. Уверете се, че размера на блатовете е същият като на затворения ринг. Ако има разлика, можете да изрежете блатовете по края.

Пригответе крема, като загреете 800 мл от подсладеното със захарта мляко и в него изсипете нишестето, разтворено в останалите 200 мл мляко.

След кипване разбийте добре с тел. Поставете единия блат на дъното в ринга и полейте с 1/3 от крема. Поръсете със смлени орехови ядки, също 1/3 от тях.

Сложете отгоре втория блат и полейте с крем. Така процедирате, докато не сложите и последния блат, останалия крем и поръсвате с последните орехови ядки.

Охладете за няколко часа преди консумация. Внимателно прокарайте нож по вътрешния ръб на ринга и го отстранете. Нарежете на порции, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.

Свързани новини