Необходими продукти:
- блатове за торта – 3 бр.
- прясно мляко – 1 л
- захар – 200 г
- орехи – 300 г
- нишесте – 1 опаковка ванилия
Начин на приготвяне:
Сложете ринга на форма за торта върху поднос. Уверете се, че размера на блатовете е същият като на затворения ринг. Ако има разлика, можете да изрежете блатовете по края.
Пригответе крема, като загреете 800 мл от подсладеното със захарта мляко и в него изсипете нишестето, разтворено в останалите 200 мл мляко.
След кипване разбийте добре с тел. Поставете единия блат на дъното в ринга и полейте с 1/3 от крема. Поръсете със смлени орехови ядки, също 1/3 от тях.
Сложете отгоре втория блат и полейте с крем. Така процедирате, докато не сложите и последния блат, останалия крем и поръсвате с последните орехови ядки.
Охладете за няколко часа преди консумация. Внимателно прокарайте нож по вътрешния ръб на ринга и го отстранете. Нарежете на порции, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:13 15.01.2023
2 дааа1
11:41 15.01.2023
3 Селски
14:08 15.01.2023
4 Този коментар е премахнат от модератор.