Отидете към основна версия

1 768 4

Рецепта на деня: Иранска ечемичена супа

  • супа-
  • ечемик-
  • леща-
  • иранска кухня-
  • шафран-
  • какво да сготвя

Вкусно ястие, подправено с типичния за иранската кухня шафран

Снимка: Оля Ал-Ахмед

Необходими продукти:

1 ч.ч. ечемик ½ ч.ч. зелена или червена леща 6 ч.ч. вода 2 средни глави лук, нарязан 1 ч.л шафран 2 с.л. зехтин или слънчогледово олио 1 с.л. сушена мента или магданоз 1 ч.л. куркума ½ ч.л. смлян черен пипер 1 ч.ч. сварен нахут или червен боб

Начин на приготвяне:

Сложете всичко в тенджера и оставете да заври на умерен огън. Варете на слаб огън за 1¼ час, като разбърквате от време на време. По желание може да запържите лука в олио преди да го добавите в съда.

Също така може да прибавите 1 ч.ч. сварен нахут или червен боб малко преди сервиране.

Автор: Оля Ал-Ахмед

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини