Необходими продукти:
1 ч.ч. ечемик ½ ч.ч. зелена или червена леща 6 ч.ч. вода 2 средни глави лук, нарязан 1 ч.л шафран 2 с.л. зехтин или слънчогледово олио 1 с.л. сушена мента или магданоз 1 ч.л. куркума ½ ч.л. смлян черен пипер 1 ч.ч. сварен нахут или червен бобНачин на приготвяне:
Сложете всичко в тенджера и оставете да заври на умерен огън. Варете на слаб огън за 1¼ час, като разбърквате от време на време. По желание може да запържите лука в олио преди да го добавите в съда.
Също така може да прибавите 1 ч.ч. сварен нахут или червен боб малко преди сервиране.
Автор: Оля Ал-Ахмед
Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.