Необходими продукти:
- 1 ч.ч. ечемик
- ½ ч.ч. зелена или червена леща
- 6 ч.ч. вода
- 2 средни глави лук, нарязан
- 1 ч.л шафран
- 2 с.л. зехтин или слънчогледово олио
- 1 с.л. сушена мента или магданоз
- 1 ч.л. куркума
- ½ ч.л. смлян черен пипер
- 1 ч.ч. сварен нахут или червен боб
Начин на приготвяне:
Сложете всичко в тенджера и оставете да заври на умерен огън. Варете на слаб огън за 1¼ час, като разбърквате от време на време. По желание може да запържите лука в олио преди да го добавите в съда.
Също така може да прибавите 1 ч.ч. сварен нахут или червен боб малко преди сервиране.
Автор: Оля Ал-Ахмед
Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 психо
Коментиран от #4
10:10 31.01.2023
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Аре
10:18 31.01.2023
4 за тебе
До коментар #1 от "психо":
само белтъчини15:11 31.01.2023