Отидете към основна версия

6 776 16

Българските актьори, с които се прославихме в Холивуд

  • актриса-
  • актьори-
  • българия-
  • холивуд-
  • кино-
  • мария бакалова-
  • нина добрев-
  • захари бахаров

Следните театрални и кино таланти направиха страната ни по-разпознаваема

Снимка: БГНЕС/ EPA

Десетки обичани и талантливи родни актьори вече излязоха извън пределите на страната ни и дори прославиха страната ни в Холивуд, пише "Телеграф".

Най-ярък е примерът с Мария Бакалова.

Чаровната 26-годишна бургазлийка за нула време се превърна в любимка на западните издания, след като влезе в ролята на дъщерята на героя на Саша Барън Коен в „Борат 2“ . Тази роля я прати на номинации за „Оскар“ за второстепенна роля.

След това обаче изпраща видео, с което успява да впечатли създателите, които дори били избрали Ашли Тисдейл за ролята на Елена. През 2019-а взе участие в 13-те епизода на сериала Fam , където е в главна роля.

Иван Бърнев проговори испански за „Васил“

Иван Бърнев проговори испански за главната роля в испанско-българската продукция „Васил“, която се завъртя на голям екран от 27 януари.

"Всичко се случи в рамките на традиционно протичащия процес за разлика от други филми, в които ме канят, защото се познаваме.

Във „Васил“ абсолютно противно на този тип логика ме избраха на кастинг, на който отидох. Бях поканен от Весела Казакова и Мина Милева. Копродуцентите имаха за задача да изберат български артист, който да играе ролята на българския емигрант в тази испанска продукция.

Всъщност аз имах да подготвя две сцени на испански, което ме затрудни, тъй като не говоря езика. Общо взето, го запомних като мелодия в главата.

Едната беше диалог, а другата беше сцена, в която моят герой разказва история, докато приготвя лозови сарми в един гръцки ресторант. И все пак, добре че не беше, да речем, на немски, с който по мое лично усещане не знам дали щях да се справя и да го науча със замах.

Не че с испанския имах идея в началото какво точно казвам и за какво иде реч. Но когато си намерих човека, който да ми запише текста, както трябва да звучи и да ме осветли за смисъла на сцените, нещата започнаха да се подреждат.“, разказа Бърнев.

В лентата той си партнира с легендарния Карра Елехалде.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 25 гласа.

Свързани новини