Отидете към основна версия

2 641 17

Без повече марихуана на червените фенери в Амстердам

  • червените фенери-
  • нидерландия-
  • амстердам-
  • забрана-
  • забрана за пушене-
  • марихуана

Столицата на Нидерландия затяга мерките срещу престъпността

Снимка: Shutterstock

Нидерландската столица Амстердам въведе забрана за пушенето на марихуана в квартала на червените фенери, която влиза в силата от средата на месец май 2023 г., съобщава БиБиСи.

Целта на мярката е да се подобрят условията на живот на местните жители, които отдавна се оплакват, че заради туристите се повишава нивото на престъпността в района, пояснява news.bg.

Градският съвет също така реши ресторантите и баровете да работят до 2 часа сутринта в петък и събота, като нови посетители няма да се допускат след 1 ч.

Към този момент продажбата на алкохол в магазините и кафенетата в квартала на червените фенери е незаконна след 16 ч. от четвъртък до неделя. Предстои обаче съветът да поиска продавачите напълно да премахнат алкохола от витрините си или поне да не бъде на видно място. Консумацията на алкохол в повечето обществени места в Амстердам е забранена.

Проституиращите досега работеха до 6 ч. сутринта, но след новите ограничения, те трябва да затворят прозорците си в 3 ч.

Съгласно действащите закони в Нидерландия притежаването, производството или търговията с наркотици е криминално престъпление. Употребата на наркотици от лица над 18-годишна възраст обаче не е забранена.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини