Необходими продукти:
яйца - 1 бр. олио - 2 с. .л. вода - 1 ч.ч. брашно сол - 1 ч.л.Начин на приготвяне:
Разбиваме едно яйце, прибавяме към него 1 ч.ч. хладка вода, малко сол и 2 супени лъжици олио. Добавяме и брашно, като месим средно меко тесто. След като е омесено тестото, го оставяме да престои 1 час.
След което го разточваме на кора с дебелина 3 мм. Оставяме разточената кора малко да позасъхне около 15 минути. След това вземаме три формички с различен диаметър за рязане на кръгове.
След като са оформени кръговете, всеки един го рязваме няколко пъти с нож. Кукурините се получават, като три различни срязани кръга се слепват по средата с разбит белтък.
На най-горния кръг правим в средата вдлъбнатина, след което в дълбок тиган загряваме повечко мазнина.
Като е сгорещена хубаво мазнината, пускаме слепените кукурини с най - малкото кръгче надолу. Бързо добиват загар, затова и бързо ги обръщаме с щипка. След като всички кукурини се изпържат, ги поръсваме с пудра захар и на всяко едно цветче слагаме в средата парченце ягода от конфитюр, пише gotvach.bg.