Отидете към основна версия

3 212 19

7 положителни последици от пълния отказ от кашкавал

  • отказ-
  • кашкавал-
  • здраве-
  • холестерол

Изключването от диетата на млечни продукти може да повлияе положително на тонуса и структурата на кожата, както и на нивото на "лошия" холестерол

Снимкa: Shutterstock

Някои кашкавали са с високо съдържание на калории, натрий и мазнини, което според изследвания може да повлияе на риска от диабет тип 2, сърдечна недостатъчност, коронарна болест на сърцето, хипертония, инсулт и други заболявания.

Освен това любителите на продукта са склонни към повишено производство на инсулин, което се отразява на появата на себум и акне, пише zdrave.to.

Според ETNT приемът на натрий може да бъде намален чрез отказ от фета и твърди разновидности на продукта и замяна на пълномаслено мляко с нискомаслено. Освен това се смята, че изключването от диетата на млечни продукти може да повлияе положително на тонуса и структурата на кожата, както и на нивото на "лошия" холестерол, което се дължи на високото съдържание на наситени мазнини в тях. Те повишават риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Освен това, според лекарите, кашкавалът може да е и виновникът за чести главоболия поради съдържанието на тирамин, аминокиселина, често срещана в растителността и свързана с появата на мигрена. Друга причина за отказ от продукта е лошо храносмилане и подуване на корема. Много хора може просто да са алергични или да нямат ензими за разграждане на млечната захар.

Според експерти пълният отказ от кашкавал може да доведе до 7 положителни последици:

- Подобряване вида на кожата; - Намалете проблемите с подуване на корема; - Намаляване на честотата на мигрена и главоболие; - По-ниски нива на холестерол и риск от сърдечни заболявания; - Отслабване; - Намаляване на риска от рак; - Намаляване на възпалението в тялото.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.

Свързани новини