Отидете към основна версия

1 599 2

Рецепта на деня: Екзотично ястие, подходящо за пости

  • брюкселско зеле-
  • булгур-
  • маслини-
  • пости-
  • какво да сготвя

Брюкселско зеле с булгур и маслини

Снимка: Оля Ал-Ахмед

Необходими продукти:

- 2 чаени чаши едър булгур; - 500 грама брюкселско зеле; - 2-3 глави лук; - 200 грама маслини; - люта чушка - по желание; - Зехтин, сол, къри и джоджен на вкус.

Начин на приготвяне:

Накисвате булгура, докато набъбне.

Сварявате брюкселското зеле с 2-3 ситно нарязани глави лук. Когато брюкселското зеле е повряло 15-20 минути, добавяте накиснатия булгур и маслините. По желание пускате люта чушка.

Добавяте към края накълцани домати и малко зехтин. Сол /хималайска/, къри /или куркума/ и стрит джоджен на вкус.

Автор: Оля Ал-Ахмед

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини