Необходими продукти:
- 2 чаени чаши едър булгур; - 500 грама брюкселско зеле; - 2-3 глави лук; - 200 грама маслини; - люта чушка - по желание; - Зехтин, сол, къри и джоджен на вкус.Начин на приготвяне:
Накисвате булгура, докато набъбне.
Сварявате брюкселското зеле с 2-3 ситно нарязани глави лук. Когато брюкселското зеле е повряло 15-20 минути, добавяте накиснатия булгур и маслините. По желание пускате люта чушка.
Добавяте към края накълцани домати и малко зехтин. Сол /хималайска/, къри /или куркума/ и стрит джоджен на вкус.
Автор: Оля Ал-Ахмед
Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.