Необходими продукти:
- - 2 чаени чаши едър булгур;
- - 500 грама брюкселско зеле;
- - 2-3 глави лук;
- - 200 грама маслини;
- - люта чушка - по желание;
- - Зехтин, сол, къри и джоджен на вкус.
Начин на приготвяне:
Накисвате булгура, докато набъбне.
Сварявате брюкселското зеле с 2-3 ситно нарязани глави лук. Когато брюкселското зеле е повряло 15-20 минути, добавяте накиснатия булгур и маслините. По желание пускате люта чушка.
Добавяте към края накълцани домати и малко зехтин. Сол /хималайска/, къри /или куркума/ и стрит джоджен на вкус.
Автор: Оля Ал-Ахмед
Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Генади
10:56 06.03.2023
2 Анонимен
4 яйца, 4 кафени чаши захар, 2 кафени чаши мас, 2 кафени чаши олио, 1 кафена чаша кисело мляко, 1 бр. амонячна сода и 1 лъж. чаена сода бикарбонат, ванилия, лимон.
Който умее е супер, курабии
15:43 16.04.2023