Отидете към основна версия

3 719 39

Сексолог със съвети към жените как да реагират при провал на мъжа в леглото

  • секс-
  • провал-
  • еректилна дисфункция

Не се подигравайте и не го приемайте лично

Снимкa: Shutterstock

При един-единствен провал на мъж в леглото е по-добре да не се фокусирате върху него, казва Евгения Морозова, секс коуч в Центъра за сексуално и семейно образование Secrets. Тя разкри някои други начини за правилно реагиране на неудобна ситуация за жените в интервю за Lenta.ru.

Морозова обясни, че да разочароваш жена в леглото е един от най-силните мъжки страхове. Независимо дали става въпрос за възраст, заболяване, стрес, безпокойство, алкохол или други фактори, които предизвикват еректилна дисфункция, това оказва тежко влияние върху самочувствието на мъжа. Някои от тях дори могат да развият Синдром на очакване на сексуален провал, добави треньорът.

Според Морозова първото нещо, от което човек се нуждае в случай на неуспех в секса, е разбиране и търпение.

Упреците, присмехът или изразеното недоволство на жената могат да навредят на психиката на мъжа и само да влошат ситуацията, така че е най-добре да се отнасяте към ситуацията с разбиране. Когато това е еднократен случай, не трябва да се фокусирате върху него. Ако проблемите с потентността се случват през цялото време, по-добре е внимателно да предложите на партньора да се свърже със специалист, например да отиде на психотерапевт или да провери здравето си.

Морозова също призова жените да не приемат лично провала на мъжете в леглото и да не се съмняват в собствената си сексуална привлекателност. Тя отбеляза, че проблемите с ерекцията може да са резултат от превъзбуда на мъжа или страх да не удовлетвори партньорката си. В тази ситуация е по-добре да се въздържате от съжаление, неподходящ хумор и шеги - подкрепата и приемането ще помогнат на партньора да се отпусне.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.

Свързани новини