Необходими продукти:
1 глава лук 2 скилидки чесън връзка пресен магданоз 2 клонки пресен босилек 1/2 чаша хлебни трохи 100 мл. прясно мляко 6 броя яйца 1 кг свинско бонфиле 500 гр. телешка кайма 1/2 чаша настърган пармезан Още 1 яйце 2 супени лъжици растително масло 1 л месен бульонНачин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука и чесъна. Измийте магданоза и босилека, отцедете ги и ги нарежете на ситно. Накиснете галетата в мляко. Обелете твърдо сварените яйца. Покрийте свинското със стреч фолио и начукайте добре.
Поставете каймата в подходяща купа, добавете накиснатата галета, пармезана, лука, чесъна, пресните билки и суровото яйце и разбъркайте добре. Разпределете получената кайма по средата на месото - основата на рулото.
В центъра на каймата (на равни разстояния едно от друго или почти едно до друго) се разпределят твърдо сварените яйца. Внимателно, но плътно се навиват рулата и се завързват с кухненски конец.
Пържи се в намаслен тиган, докато стане хрупкаво от двете страни. Поставя се в тавичка за печене. Залива се с бульон, покрива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна на 200°C за 1,5 часа.
Ако течността се изпари по време на печенето, добавете още малко бульон, пише actualno.com.