Отидете към основна версия

2 106 6

Рецепта на деня: Руло от кайма

  • руло-
  • кайма-
  • месо-
  • стефани-
  • какво да сготвя

Сочно и апетитно

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 глава лук 2 скилидки чесън връзка пресен магданоз 2 клонки пресен босилек 1/2 чаша хлебни трохи 100 мл. прясно мляко 6 броя яйца 1 кг свинско бонфиле 500 гр. телешка кайма 1/2 чаша настърган пармезан Още 1 яйце 2 супени лъжици растително масло 1 л месен бульон

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете лука и чесъна. Измийте магданоза и босилека, отцедете ги и ги нарежете на ситно. Накиснете галетата в мляко. Обелете твърдо сварените яйца. Покрийте свинското със стреч фолио и начукайте добре.

Поставете каймата в подходяща купа, добавете накиснатата галета, пармезана, лука, чесъна, пресните билки и суровото яйце и разбъркайте добре. Разпределете получената кайма по средата на месото - основата на рулото.

В центъра на каймата (на равни разстояния едно от друго или почти едно до друго) се разпределят твърдо сварените яйца. Внимателно, но плътно се навиват рулата и се завързват с кухненски конец.

Пържи се в намаслен тиган, докато стане хрупкаво от двете страни. Поставя се в тавичка за печене. Залива се с бульон, покрива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна на 200°C за 1,5 часа.

Ако течността се изпари по време на печенето, добавете още малко бульон, пише actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини