Last news in Fakti

27 Април, 2023 10:05 2 072 6

Рецепта на деня: Руло от кайма

  • руло-
  • кайма-
  • месо-
  • стефани-
  • какво да сготвя

Сочно и апетитно

Рецепта на деня: Руло от кайма - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • връзка пресен магданоз
  • 2 клонки пресен босилек
  • 1/2 чаша хлебни трохи
  • 100 мл. прясно мляко
  • 6 броя яйца
  • 1 кг свинско бонфиле
  • 500 гр. телешка кайма
  • 1/2 чаша настърган пармезан
  • Още 1 яйце
  • 2 супени лъжици растително масло
  • 1 л месен бульон

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете лука и чесъна. Измийте магданоза и босилека, отцедете ги и ги нарежете на ситно. Накиснете галетата в мляко. Обелете твърдо сварените яйца. Покрийте свинското със стреч фолио и начукайте добре.

Поставете каймата в подходяща купа, добавете накиснатата галета, пармезана, лука, чесъна, пресните билки и суровото яйце и разбъркайте добре. Разпределете получената кайма по средата на месото - основата на рулото.

В центъра на каймата (на равни разстояния едно от друго или почти едно до друго) се разпределят твърдо сварените яйца. Внимателно, но плътно се навиват рулата и се завързват с кухненски конец.

Пържи се в намаслен тиган, докато стане хрупкаво от двете страни. Поставя се в тавичка за печене. Залива се с бульон, покрива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна на 200°C за 1,5 часа.

Ако течността се изпари по време на печенето, добавете още малко бульон, пише actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    Благодаря

    Коментиран от #3

  • 2 Хан Ауспух

    7 1 Отговор
    Драскачката на тези статии неможе една салата да направи дори.
  • 3 АЗ СЪМ дребнопишkoвeц

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    КО благодаря....
    Та това е....холестерола бомба...😱...
  • 4 шоша

    5 0 Отговор
    По нашите балкански ширини на това месно руло му се казва РУЛО СТЕФАНИ !
  • 5 ганю

    0 0 Отговор
    рецептата е италианска слага се в соса и бяло вино
    а за рули стефани е без пармезан и с 3 с.л грах и задушени моркови
  • 6 Да-бе-да

    2 0 Отговор
    Интересно ми е списвачката - Венелина, дали поне веднъж е готвила?