Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- връзка пресен магданоз
- 2 клонки пресен босилек
- 1/2 чаша хлебни трохи
- 100 мл. прясно мляко
- 6 броя яйца
- 1 кг свинско бонфиле
- 500 гр. телешка кайма
- 1/2 чаша настърган пармезан
- Още 1 яйце
- 2 супени лъжици растително масло
- 1 л месен бульон
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука и чесъна. Измийте магданоза и босилека, отцедете ги и ги нарежете на ситно. Накиснете галетата в мляко. Обелете твърдо сварените яйца. Покрийте свинското със стреч фолио и начукайте добре.
Поставете каймата в подходяща купа, добавете накиснатата галета, пармезана, лука, чесъна, пресните билки и суровото яйце и разбъркайте добре. Разпределете получената кайма по средата на месото - основата на рулото.
В центъра на каймата (на равни разстояния едно от друго или почти едно до друго) се разпределят твърдо сварените яйца. Внимателно, но плътно се навиват рулата и се завързват с кухненски конец.
Пържи се в намаслен тиган, докато стане хрупкаво от двете страни. Поставя се в тавичка за печене. Залива се с бульон, покрива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна на 200°C за 1,5 часа.
Ако течността се изпари по време на печенето, добавете още малко бульон, пише actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #3
10:06 27.04.2023
2 Хан Ауспух
10:17 27.04.2023
3 АЗ СЪМ дребнопишkoвeц
До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":
КО благодаря....Та това е....холестерола бомба...😱...
10:18 27.04.2023
4 шоша
11:04 27.04.2023
5 ганю
а за рули стефани е без пармезан и с 3 с.л грах и задушени моркови
13:00 27.04.2023
6 Да-бе-да
14:27 27.04.2023