Необходими продукти:
За тестото:
Пшенично брашно – (около) 2 пакета Масло – половин пакетче Вода – половин литър СолЗа пълнежа:
Зеле (прясно или кисело) - 1 средно голяма зелка Морков - 1 брой Лук - 1 брой Масло СолНачин на приготвяне:
Замесете меко и еластично тесто от брашното, маслото, водата и солта. Разделете на 12-14 еднакви топчици.
Разточeте всяко парче до почти прозрачно състояние и поставeте пълнежа от настъргано зеле с лук и моркови, задушени в тиган с малко масло и лимонов сок за киселост, на ръба на разточеното парче тесто.
Оформeте във формата на пуричка, наредете ги върху хартия за печене, сложена в тава.
Намажете ги с разбито яйце и печете на 200 градуса за 20-30 минути, докато хванат златиста коричка, пише jenata.blitz.bg.