Отидете към основна версия

1 307 0

Рецепта на деня: Пълнени пурички със зеленчуци

  • тесто-
  • пурички-
  • зеле-
  • моркови-
  • какво да сготвя

Идеална закуска или допълнение към обяда и вечерята

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За тестото:

Пшенично брашно – (около) 2 пакета Масло – половин пакетче Вода – половин литър Сол

За пълнежа:

Зеле (прясно или кисело) - 1 средно голяма зелка Морков - 1 брой Лук - 1 брой Масло Сол

Начин на приготвяне:

Замесете меко и еластично тесто от брашното, маслото, водата и солта. Разделете на 12-14 еднакви топчици.

Разточeте всяко парче до почти прозрачно състояние и поставeте пълнежа от настъргано зеле с лук и моркови, задушени в тиган с малко масло и лимонов сок за киселост, на ръба на разточеното парче тесто.

Оформeте във формата на пуричка, наредете ги върху хартия за печене, сложена в тава.

Намажете ги с разбито яйце и печете на 200 градуса за 20-30 минути, докато хванат златиста коричка, пише jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини