Необходими продукти:
За тестото:
- Пшенично брашно – (около) 2 пакета
- Масло – половин пакетче
- Вода – половин литър
- Сол
За пълнежа:
- Зеле (прясно или кисело) - 1 средно голяма зелка
- Морков - 1 брой
- Лук - 1 брой
- Масло
- Сол
Начин на приготвяне:
Замесете меко и еластично тесто от брашното, маслото, водата и солта. Разделете на 12-14 еднакви топчици.
Разточeте всяко парче до почти прозрачно състояние и поставeте пълнежа от настъргано зеле с лук и моркови, задушени в тиган с малко масло и лимонов сок за киселост, на ръба на разточеното парче тесто.
Оформeте във формата на пуричка, наредете ги върху хартия за печене, сложена в тава.
Намажете ги с разбито яйце и печете на 200 градуса за 20-30 минути, докато хванат златиста коричка, пише jenata.blitz.bg.
Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА