Отидете към основна версия

4 751 7

Новият филм на Бен Афлек е чутовен провал в боксофиса

  • бен афлек-
  • бокс офис-
  • кино-
  • филми-
  • провал-
  • успех

Филмите с Крис Прат пък са най-гледаните за пореден уикенд

Снимка: БГНЕС/ EPA

Marvel и Супер Марио отново заеха челните места в боксофис класацията в Северна Америка за пореден уикенд.

Във втория си уикенд на екран „Пазителите на галактиката Vol. 3“ спечели 60,5 млн. долара и остана на челното място. Това е с 49% по-малко спрямо сумата от премиерния уикенд, което се случва рядко за голям филм за супергерои, тъй като обикновено техните приходи намаляват с поне 60% във втория им уикенд, пише Associated Press. Заедно с 91,9 млн. долара на международно ниво третата част на филма е събрала общо 528,8 млн. долара.

Друг боксофис хит с Крис Прат - „Супер Марио Bros: Филмът“ зае второто място с 13 млн. долара приходи през шестия си уикенд, с което на местно ниво анимацията е генерирала малко под 536 млн. долара. На световно ниво лентата е събрала 1,2 млрд. долара.

Уикендът обаче бе изпълнен с нови заглавия с премиери от всякакви жанрове и качество.

„Книга за възрастни: Глава 2“ се представи най-добре с 6,5 млн. приходи от 3508 локации. Продължението, представено от Focus Features на уикенда около Деня на майката, обединява екипа, включващ Джейн Фонда и Кандис Берген, с режисьора Бил Холдерман и съсценариста Ерин Симс.

„Хипнотик“ на Робърт Родригез обаче се оказа провал. Мистерията с участието на Бен Афлек като детектив, чиято дъщеря е изчезнала, спечели малка сума на фона на продукцията за 65 млн. долара. Филмът получи слаби критики преди уикенда (с оценка само от 32% в Rotten Tomatoes) и ограничен маркетинг от разпространителя Ketchup Entertainment, а приходите му от уикенда достигнаха едва 2,4 млн. долара.

Сред останалите имена бяха сатирата „Раят на глупаците“, който спечели 443 140 долара, и вдъхновеният от аниме „Рицарите на зодиака“ с приходи от 535 хил. долара.

Blackberry, портрет на възхода и провала на обичания едноименен смартфон с участието на Глен Хауъртън и Джей Барушел, започна трудно с 473 хил. долара приходи.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.

Свързани новини