Last news in Fakti

16 Май, 2023 13:56 4 724 7

Новият филм на Бен Афлек е чутовен провал в боксофиса

  • бен афлек-
  • бокс офис-
  • кино-
  • филми-
  • провал-
  • успех

Филмите с Крис Прат пък са най-гледаните за пореден уикенд

Новият филм на Бен Афлек е чутовен провал в боксофиса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Marvel и Супер Марио отново заеха челните места в боксофис класацията в Северна Америка за пореден уикенд.

Във втория си уикенд на екран „Пазителите на галактиката Vol. 3“ спечели 60,5 млн. долара и остана на челното място. Това е с 49% по-малко спрямо сумата от премиерния уикенд, което се случва рядко за голям филм за супергерои, тъй като обикновено техните приходи намаляват с поне 60% във втория им уикенд, пише Associated Press. Заедно с 91,9 млн. долара на международно ниво третата част на филма е събрала общо 528,8 млн. долара.

Друг боксофис хит с Крис Прат - „Супер Марио Bros: Филмът“ зае второто място с 13 млн. долара приходи през шестия си уикенд, с което на местно ниво анимацията е генерирала малко под 536 млн. долара. На световно ниво лентата е събрала 1,2 млрд. долара.

Уикендът обаче бе изпълнен с нови заглавия с премиери от всякакви жанрове и качество.

„Книга за възрастни: Глава 2“ се представи най-добре с 6,5 млн. приходи от 3508 локации. Продължението, представено от Focus Features на уикенда около Деня на майката, обединява екипа, включващ Джейн Фонда и Кандис Берген, с режисьора Бил Холдерман и съсценариста Ерин Симс.

„Хипнотик“ на Робърт Родригез обаче се оказа провал. Мистерията с участието на Бен Афлек като детектив, чиято дъщеря е изчезнала, спечели малка сума на фона на продукцията за 65 млн. долара. Филмът получи слаби критики преди уикенда (с оценка само от 32% в Rotten Tomatoes) и ограничен маркетинг от разпространителя Ketchup Entertainment, а приходите му от уикенда достигнаха едва 2,4 млн. долара.

Сред останалите имена бяха сатирата „Раят на глупаците“, който спечели 443 140 долара, и вдъхновеният от аниме „Рицарите на зодиака“ с приходи от 535 хил. долара.

Blackberry, портрет на възхода и провала на обичания едноименен смартфон с участието на Глен Хауъртън и Джей Барушел, започна трудно с 473 хил. долара приходи.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 6 Отговор
    Ако си беше вкарал нещо отзад щеше да вземе 7 Оскара.

    Коментиран от #2

  • 2 И ти ако беше дал

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тези 500 лева на персонала, дето ни лъжеше тук че си ги дал! Щеше да вземеш наградата шеф на годината, сега взе наградата циркаджия на годината!

    Коментиран от #4

  • 3 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    17 1 Отговор
    „Супер Марио” - никак не съм изненадан какво харесват тези тАААпаци...
  • 4 Какъв

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "И ти ако беше дал":

    Персонал . Ако има персонал ще виси във факти да ръси простотии цял ден ли
    последния Индианец ?
    Даже не е индианец ,направо си е обида за тях
    Хахаха
  • 5 Дааа

    9 0 Отговор
    Щом е провал в Америка, значи е нещо хубаво, на всяка цена ще го гледам!
  • 6 Русенец

    4 0 Отговор
    Това доказва, че янките са тотално изтрещяли. Падат си само по компютърна анимация и за тях актьорската ира и добрата режисура и история на филма са на най-заден план. Във времето на безстойностните, няма как да се хареса нещо стойностно.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.