Отидете към основна версия

3 375 20

Реч на Хитлер уплаши пътниците във влак в Австрия

  • адолф хитлер-
  • реч-
  • влак-
  • австрия-
  • виена

От австрийските железници твърдят, че това е дело на пътници, свързали се с озвучителните системи във влака

Снимка: Shutterstock

Преди близо 10 дни пътниците в междуградски влак в Австрия бяха изненадани, когато във влака беше пуснат запис на реч на Адолф Хитлер. Вместо обичайните съобщения, по високоговорителите на влака се чуваха и викове "Heil Hitler" и "Sieg Heil".

Операторът заяви, че през последните дни е имало няколко такива инцидента.

Един от пътниците по линията Брегенц-Виена заяви пред Би Би Си, че всички във влака са били "напълно шокирани".

Дейвид Щогмюлер, депутат от Зелената партия, заяви, че речта на нацисткия германски лидер е била пусната по интеркома малко преди влакът ÖBB Railjet 661 да пристигне във Виена.

"Чухме два епизода", каза той. "Първо имаше 30 секунди от речта на Хитлер, а след това чух "Sieg Heil".

Г-н Щогмюлер каза, че персоналът на влака не е могъл да спре записа и не е бил в състояние да направи собствени съобщения. "Един от членовете на екипажа беше наистина разстроен", добави той.

В изявление, изпратено до Би Би Си, Австрийските федерални железници (ÖBB) заявиха: "Ние ясно се разграничаваме от съдържанието. В момента можем да предположим, че съобщенията са направени от хора директно във влака чрез интеркомите. Съобщихме за случая на полицията", заявиха от ÖBB.

Приема се, че са подадени жалби срещу двама души. Г-н Щогмюлер заяви, че е получил имейл от мъж, който е пътувал във влака с възрастна дама, оцеляла от концентрационен лагер. "Тя плачеше", каза той и допълни, че друг пътник е отбелязал, че когато в други държави има технически проблеми, те са свързани с повреда на климатика.

"В Австрия техническият проблем е Хитлер."

Хитлер е роден в Австрия и емигрира в Германия през 1913 г. като млад мъж, припомня Би Би Си.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.

Свързани новини