Необходими продукти:
салата айсберг - 1/4 глава боб - 150 г консервиран зрял риба тон - 1 консерва домати - 1 бр. печени червени чушки - 2 бр. маслини - 6 бр. босилек - листа сол черен пипер - 3 щипки лимонов сок - 2 с.л. зехтин - 1 с.л.Начин на приготвяне:
Салатата айсберг се накъсва и слага на дъното на чинията за сервиране.
В купа се смесват отцеденият боб и отцедената риба тон. Доматът и почистените печени чушки се нарязват на парченца.
Прибавят се в купата заедно с нарязаните маслини и листа босилек.
Всички продукти в купата се разбъркват.
Преди сервиране на салатата с риба тон се овкусяват със сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин.
След което се прехвърлят и разпределят върху листата aйсберг, пише trafficnews.bg.