Необходими продукти за блата:
5 яйца 1 чаша захар (200 мл) 1 ванилова захар 1 чаша олио 1 чаша мляко 2 чаши обикновено брашно 5 лъжици какао 1 бакпулверНеобходими продукти за топинга:
3 чаши мляко половин чаша олио 1 чаша захар 1 ванилова захар 5 лъжици какао 100 г шоколад за готвенеНачин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта, след което добавете ваниловата захар, олиото, млякото, брашното, бакпулвера и какаото. Всичко се смесва и се слага в загрята на 190 градуса тава.
Докато блата се пече, пригответе топинга. Сложете млякото да заври и към него добавете захарта, ваниловата захар, шоколада и какаото, а след това и олиото.
Изстиналият дресинг се залива върху тортата. За украса може да поръсите с орехи, пише jenata.blitz.bg.