Отидете към основна версия

3 884 2

Рецепта на деня: Печено пиле върху сол

  • пиле-
  • месо-
  • сол-
  • печено пиле-
  • какво да сготвя

Най-лесната вечеря за семейството

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

пиле - 1 брой морска сол - 1 кг краве масло - 30 грама

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за печено пиле върху сол е изборът и подготовката на пилето. Избирате едно средно-голямо пиле с доказан произход от български производител. Измивате и подсушавате пилето, след което го разрязвате по предната страна в средата на бялото месо. Разчупвате пилето, така че да “полегне” добре по корем в тавата. Намажете го старателно с мекото краве масло.

В тава сложете хартия за печене, след което върху нея изсипете морската сол. Поставете пилето върху солта и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 1 час, като поставите тавата на най-долното ниво на фурната. Един час трябва да е напълно достатъчен, но наглеждайте вашето пиле и печете до получаване на апетитен златист цвят, пише supichka.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.

Свързани новини