Отидете към основна версия

2 046 14

Робърт де Ниро навърши 80 г.

  • робърт де ниро-
  • рожден ден-
  • юбилей

Носител е на две награди "Оскар"

Снимкa: БГНЕС

Робърт Антъни Де Ниро е американски актьор, режисьор, продуцент и основател на филмовия фестивал "Трибека". Носител е на две награди "Оскар", за ролите си във филмите „Разяреният бик“ и „Кръстникът 2“. Той е смятан за един от най-великите актьори на своето време, пише NOVA.

Известен най-вече с ролите си на гангстери, мафиотски босове и конфликтни и проблемни персонажи, той често играе роли във филми на режисьора Мартин Скорсезе, а също и на Брайън де Палма. Отдадеността на звездата към работата е легендарна, за да изиграе ролята си в "Разяреният бик", той наддава близо 25 кг. и взима уроци по бокс. А за ролята си в "Нос Страх", Де Ниро изпилва зъбите си.

Актьорът е роден на 17 август 1943 г. в Манхатън, Ню Йорк. Дебютира в киното през 1968 г. Има шест деца от предишни връзки. Първата му съпруга Даян Абът е майка на дъщеря му Дрина и сина му Рафаел. През 1995 г. се родиха близнаците Джулиън и Арън, чиято майка е бившата приятелка на Де Ниро Туки Смит. Актьорът има син Елиът и дъщеря Хелън Грейс от бившата си съпруга Грейс Хайтауър. А тази година, през май, се роди и седмото му дете.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 15 гласа.

Свързани новини