Отидете към основна версия

2 126 4

Брадли Купър си навлече хорското неодобрение заради голям изкуствен нос (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • брадли купър-
  • актьор-
  • еврейски произход-
  • критики-
  • нос-
  • протеза

Актьорът влиза в образа на композитора от еврейски произход Ленърд Бърнстейн във филма "Маестро"

Снимка: БГНЕС/ EPA

Изкуственият нос на актьора Брадли Купър, използван за ролята на композитора Ленард Бърнстейн, предизвика полемика, съобщи Франс прес.

Семейството на Бърнстейн защити актьора, който използва голяма протеза, за да влезе в кожата на композитора от еврейски произход, пояснява БТА.

Брадли Купър е не само изпълнител на главната роля, но и сценарист и режисьор на филма "Маестро".

През тази седмица в интернет се появи трейлър на филма.

Използването на изкуствен нос предизвика обвинения в следване на стереотип при изобразяването на евреи. Някои режисьори обявиха, че подобно решение напомня за т.нар. "блекфейс" - практиката да се "почернят" лицата на бели актьори за роли на чернокожи персонажи.

Трите деца на композитора и диригент Ленард Бърнстейн защитиха Брадли Купър в социалната мрежа Х. Според изявлението им те са напълно съгласни с решението за протеза, за да се постигне максимална прилика с баща им. "От филма става ясно, че Ленард Бърнстейн е имал голям и красив нос. Сигурни сме, че баща ни не би имал проблем с това", пишат Джейми, Александър и Нина Бърнстейн. Според тях критиките към Купър са опит за омаловажаване на успеха - "практика, която сме наблюдавали много често по отношение на нашия баща." Децата на Бърнстейн поздравиха Купър за дълбокото му потапяне в образа.

Въпросът за това дали бели актьори трябва да играят персонажи - независимо дали са реални хора, или не - от други етнически малцинства занимава Холивуд от много години.

Хелън Милън предизвика противоречиви реакции с ролята си на израелската премиерка Голда Меир във филма "Голда", излязъл през тази година.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини