Last news in Fakti

18 Август, 2023 14:58 2 076 4

Брадли Купър си навлече хорското неодобрение заради голям изкуствен нос (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • брадли купър-
  • актьор-
  • еврейски произход-
  • критики-
  • нос-
  • протеза

Актьорът влиза в образа на композитора от еврейски произход Ленърд Бърнстейн във филма "Маестро"

Брадли Купър си навлече хорското неодобрение заради голям изкуствен нос (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изкуственият нос на актьора Брадли Купър, използван за ролята на композитора Ленард Бърнстейн, предизвика полемика, съобщи Франс прес.

Семейството на Бърнстейн защити актьора, който използва голяма протеза, за да влезе в кожата на композитора от еврейски произход, пояснява БТА.

Брадли Купър е не само изпълнител на главната роля, но и сценарист и режисьор на филма "Маестро".

През тази седмица в интернет се появи трейлър на филма.

Използването на изкуствен нос предизвика обвинения в следване на стереотип при изобразяването на евреи. Някои режисьори обявиха, че подобно решение напомня за т.нар. "блекфейс" - практиката да се "почернят" лицата на бели актьори за роли на чернокожи персонажи.

Трите деца на композитора и диригент Ленард Бърнстейн защитиха Брадли Купър в социалната мрежа Х. Според изявлението им те са напълно съгласни с решението за протеза, за да се постигне максимална прилика с баща им. "От филма става ясно, че Ленард Бърнстейн е имал голям и красив нос. Сигурни сме, че баща ни не би имал проблем с това", пишат Джейми, Александър и Нина Бърнстейн. Според тях критиките към Купър са опит за омаловажаване на успеха - "практика, която сме наблюдавали много често по отношение на нашия баща." Децата на Бърнстейн поздравиха Купър за дълбокото му потапяне в образа.

Ленард Бърнстейн е син на украински евреи имигранти. Автор е на музиката на "Уестсайдска история". Умира през 1990 г. Признат е за един от най-големите композитори и диригенти на всички времена. Дирижирал е филхармоничния оркестър на Ню Йорк.

"Маестро" разглежда сложната връзка на Бърнстейн със съпругата му Фелисия Монтеалегре, изиграна от актрисата Кери Мълиган. Филмът трябва да бъде представен на Международния филмов фестивал във Венеция и дори би могъл да претендира за "Оскар".

Въпросът за това дали бели актьори трябва да играят персонажи - независимо дали са реални хора, или не - от други етнически малцинства занимава Холивуд от много години.

Хелън Милън предизвика противоречиви реакции с ролята си на израелската премиерка Голда Меир във филма "Голда", излязъл през тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ППДБ измама

    2 5 Отговор
    "Аматьор, аз да му покажа нос" помислил си Ристьо Дебееца подсмърчайки край зайчарника
  • 2 Сталин

    4 3 Отговор
    Пак 6 милиона лъжи,като оная руска поговорка,
    Евреите винаги се оплакват какво им се случило,но никога не казват защо.
  • 3 щъркел

    4 1 Отговор
    Въпросът за това :дали бели актьори трябва да играят персонажи от други етнически малцинства ,независимо дали са реални хора, или не- занимава Холивуд от много години. МДААААА,БЕЛИ АКТЬОРИ И АКТРИСИ НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯВАТ ВЕЧЕ, ДА ИГРАЯТ ВСИЧКИ ДЕ ЩО СЕ ДВИЖАТ ПО ПЛАНЕТАТА. ПО ХОЛИВУДСКИ ВЕЧЕ,АКТЬОРИТЕ И АКТРИСИТЕ ТРЯБВА ДА СА С АФРО-ВИД. ИНАЧЕ НЯМА ДА АМЕРОКРАТИЧНО. НЕЗАВИСИМО С ГОЛЯМ НОС ЛИ СА ИЛИ С МАЛЪК,ТАКЪВ. АММА-ХААААА!
  • 4 ха ха

    3 0 Отговор
    Просто Ленард Бърнстейн е имал голям нос.Как Брадли ще прилича на него ако не му сложат изкуствен такъв?Нали все пак трябва да има някаква прилика.Освен това Бърнстейн не е чернокож,какво е това сравнение с "блекфейс".Търсят под вола теле се нарича това.