Отидете към основна версия

8 085 7

Животът на круизен кораб е по-евтин от този в дом за възрастни

  • круиз-
  • кораб-
  • пенсионери

Възрастна двойка живее с 83 долара на ден

Снимка: Shutterstock

Австралийците Марти и Джес Ансен вярват, че животът на круизен кораб е по-евтин спрямо този в дома за възрастни.

Миналият юли двойката решава да провери тази теория, като резервира 51 круиза.

Джес и Марти редовно "посрещат нови капитани на борда на кораба", както и последния хотелски мениджър Рен Ван Ройен.

Ван Ройен споделя, че чувства Марти и Джес като свои втори майка и баща. Други членове на екипажа също възприемат двойката за свое семейство. Миналият месец екипажът направи изненада за рождения ден на Джес.

Двойката е на борда на кораба в продължение на 4 десетилетия. COVID-19 променя ситуацията за Марти и Джес. В последствие те не желаят да губят повече време и искат да резервират възможно най-бързо следващ круиз.

Въпреки дългото пребиваване на двойката на борда, те казват, че скуката не може да ги завладее, понеже всяка сутрин се забавляват с игра на тенис на маса. Джес и Марти се наслаждават на времето, което прекарват заедно. Играта на тенис е добра тренировка и събужда апетита.

По-рано тази седмица двойката акостира в Сидни. Следващата им дестинация е Хавай. След 8 месеца на борда Марти и Джес ще прекарат няколко месеца на сушата, преди да предприемат следващото си пътешествие.

Според двойката животът на борда е много по-забавен. Толкова са свикнали с този начин на живот, че вече дори не могат да оправят леглото си сами.

„Всичките ни ястия са приготвени и няма нужда да готвим. Единствената ни работа е да се забавляваме и да танцуваме след всяко шоу“, казва Джес.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини