Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 13:14 8 029 7

Животът на круизен кораб е по-евтин от този в дом за възрастни

  • круиз-
  • кораб-
  • пенсионери

Възрастна двойка живее с 83 долара на ден

Животът на круизен кораб е по-евтин от този в дом за възрастни - 1
Снимка: Shutterstock

Австралийците Марти и Джес Ансен вярват, че животът на круизен кораб е по-евтин спрямо този в дома за възрастни.

Миналият юли двойката решава да провери тази теория, като резервира 51 круиза.

Джес и Марти редовно "посрещат нови капитани на борда на кораба", както и последния хотелски мениджър Рен Ван Ройен.

Ван Ройен споделя, че чувства Марти и Джес като свои втори майка и баща. Други членове на екипажа също възприемат двойката за свое семейство. Миналият месец екипажът направи изненада за рождения ден на Джес.

Двойката е на борда на кораба в продължение на 4 десетилетия. COVID-19 променя ситуацията за Марти и Джес. В последствие те не желаят да губят повече време и искат да резервират възможно най-бързо следващ круиз.

Въпреки дългото пребиваване на двойката на борда, те казват, че скуката не може да ги завладее, понеже всяка сутрин се забавляват с игра на тенис на маса. Джес и Марти се наслаждават на времето, което прекарват заедно. Играта на тенис е добра тренировка и събужда апетита.

По-рано тази седмица двойката акостира в Сидни. Следващата им дестинация е Хавай. След 8 месеца на борда Марти и Джес ще прекарат няколко месеца на сушата, преди да предприемат следващото си пътешествие.

Според двойката животът на борда е много по-забавен. Толкова са свикнали с този начин на живот, че вече дори не могат да оправят леглото си сами.

„Всичките ни ястия са приготвени и няма нужда да готвим. Единствената ни работа е да се забавляваме и да танцуваме след всяко шоу“, казва Джес.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 с 200 лева на ден

    15 1 Отговор
    в България си цар

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Мерси

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "с 200 лева на ден":

    в такова царство !
  • 3 койчо от койнаре

    14 5 Отговор
    Сега всички български пенсионери ще си помечтаят дружно .... И при Бай Тошо не можехме да си позволим круизи но затова пък можехме поне в България да попътуваме а днес и за билет на село няма .....
  • 4 Бегай

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "с 200 лева на ден":

    Бегай.....у ваше село сигурно и фураж за кравите може да купиш , но я ходи като тези , всеки ден на кръчма , и вечерта , в нощен клуб !
  • 5 Браво

    15 14 Отговор
    Това могат да си позволят Западните пенсионери,но българските пенсии не стигат за лекарства,камо ли за живот на круизен кораб. Ако не бяхме окупирани от съветските войски,сега щяхме да живеем всички много по добре и богато
  • 6 Нищо друго освен лъжи!

    4 0 Отговор
    Това е кредото на този сайт!
  • 7 глоги

    0 0 Отговор
    Животът на круизен кораб Е по-евтин от този в дом за възрастни.